Over ons – twee exposities
Dodenherdenking_1967_op_de_Dam_in_Amsterdam,_burgemeester_Van_Hall_bij_de_kranslegging_-_NL-HaNA_2.24.01.05_0_920-2973_WM063

 

Het vak Tentoonstellingspracticum aan de UvA biedt studenten de unieke mogelijkheid om zelf een expositie te ontwerpen en tot stand te brengen. In 2014 hebben achttien studenten onder leiding van docent Claartje Wesselink zelfs twee exposities ontworpen, beide gewijd aan kunstenaars ten tijde van de Duitse bezetting in Nederland. 

De eerste expositie, Arti in oorlogstijd, vond plaats van 28-30 maart 2014 in één van de zalen van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae in hartje Amsterdam. Over dit korte maar krachtige project kun je op deze website alles teruglezen en -zien, variërend van de ontwerpfase tot de verbluffend mooie openingstoespraak van actrice en Arti-lid Nelly Frijda tot het gastenboek.

De tweede expositie, Kunstenaars in oorlogstijd, opent op 10 april 2015 haar deuren. Deze expositie vindt plaats bij het ErfgoedLab van de Bijzondere Collecties van de UvA – eveneens in hartje Amsterdam. Op deze website lichten wij een tipje van de sluier op over wat je van april-september 2015 zult kunnen gaan zien. Ook vind je hier informatie over ons crowdfundingsproject – waarvan wij natuurlijk hopen dat je eraan zult bijdragen.

theme by teslathemes